Default

3 kafića koje morate posetiti u Beogradu

Kafići u Beogradu su verovatno jedna od najboljih stvari u ovom gradu. Kako i ne bi bili, kada je reč o najkreativnijim ugostiteljskim enterijerima sa sjajnom ponudom kafa, poslastica i svih onih užitaka zbog kojih se sa prijateljima rado susrećemo baš na ovakvim mestima. 

Turisti su oduševljeni kafićima,poslastičarnicama i restoranima kao sastavnim delom srpske svakodnevice, a većina Beograđana može na prvu da vam preporuči bar nekoliko sjajnih mesta koje možete posetiti

1.Slatkoteka

Otvorena nova Slatkoteka u Beogradu - Beleške

Broj jedan među najkreativnijim ugostiteljskim enterijerima u Beogradu definitivno zauzima slatkoteka, smeštena u centru grada. Kako svi putevi vode baš kroz najpoznatiji gradski bulevar, male su šanse da ne primetite ovaj kutak, a prepoznaćete ga po pastelnim bojama koje su zaštitni znak Mesto gde ćete probati najbolje krofne. 

Oni koji nisu upoznati sa Slatkotekinom ponudom, u lokal ulaze da vide i izbliza bogate cvetne aranžmane i fenomenalan prostor izgleda kao da ste usli u raj sa slatkišima. Međutim, i ova neobična dekoracija ispunjena nežnim i retro notama pada u drugi plan, pored vitrine sa koje se vide krofne,kapkejkovi , cokolade i drugi slatkiši zbog kojih se posetioci uvek iznova vraćaju u Slatkoteku. 

Prošetajte urbanim bulevarom ili ako nećete da umarate noge postoji i lakši način,a to je rentiranje kola u Beogradu. I svratite po najbolje slatkiše koji će vas kvalitetno zasladiti.

2.Vila Maska

Vila-Maska

Ovaj kafić se takodje nalazi u centru grada, ambijent koji pruža ce vas oduševiti.

Originalnost kako enterijera, tako i esterijera je ono što je čini unikatom.Kafić je na dva nivoa i ima prelepu baštu, gde leti možete uživati u omiljenom piću ili jelu.

Unutrašnjost je takva da na svakom koraku možete videti vrlo neobične i na oko primaljive komade nameštaja.

Ono što je vrlo zanimljivo i nesvakidašnje, jeste da, ukoliko vam se svidi neki detalj unutar kafića, istog trenutka može postati i vaš, jer je većina stvari na prodaju. Takodje možete posetiti kazino koji je nedaleko od ovog kafića.

3.Blaznavac kafe

Blaznavac cafe-bar - Picture of Blaznavac Cafe-Bar, Belgrade - Tripadvisor

Još jedan kafić smešten u centru grada. Nema šanse da vam ne zapadne za oko.

Ima vrlo interesantan ambijent. Bašta je otvorena tokom letnjeg perioda, gde možete probati najbolje koktele u gradu, u ovaj kafić i treba da dodjete zbog koktela. Takođe, ovde možete probati i njihov čuveni kolač, a koji će, postati i jedan od omiljenih kolača.

Enterijer i eksterijer su uradjeni da se osećate kao da ste u zemlji vaših snova. Sigurno će vam se svideti.