Hram Svetog Save, prikaz Beograda
Default

3 najpoznatije ličnosti koje dolaze iz Beograda

Velelepni trg, kafići bogati ljudima sa dobrom energijom, restorani sa predivnom hranom su najprepoznatljiviji ukrasi Beograda. Na ovu listu, dodaćemo još jedan, a to su imena najpoznatijih ličnosti koje dolaze iz glavnog grada Srbije.

Ti ljudi krase ovaj grad, njegovi su predstavnici, šire dobar glas o njemu.

Oni krase ovaj grad, nagradama, uspesima i ljubavlju. Predstavaljamo vam listu od 3 najpoznatije ličnosti koje dolaze iz Beograda.

  1. Novak Đoković

Novak Đoković je najbolji srpski teniser svih vremena i jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena. Njegovi nadimci su Nole i Džoker. Rođen je 22. maja 1987. godine u Beogradu.

U istoriji tenisa niko nikada nije imao niz od 41 pobede i tri Gren slem titule u jednoj godini sve dok svet nije video šta srpski teniser Novak Đoković ume. Titule na svim turnirima koje je do danas osvojio teško je nabrojati.

Od najvećih, tri puta je osvojio Otvoreno prvenstvo Australije, po jednom Vimbldon i US Open. Za sada. Povrh toga, čuvena akademija Laureus proglasila ga je najboljim sportistom sveta za 2011. godinu.

2. Jelena Karleuša

Jelena Karleuša Tošić je srpska pop-folk pevačica i jedna od najkontroverznijih pevačica na srpskoj estradnoj sceni. Svojim ponašanjem, izjavama i nastupima je opravdala nadimak „mala od skandala“ koji je dobila na osnovu istoimenog hita. Važi za osobu koja nema dlaku na jeziku pa često dolazi u sukob sa kolegama. Njena najpoznatija pesma je “Insomnija”.

Uspeh je postigla pomoću društvenih mreža i reklamiranja preko instagrama.

3. Ivo Andrić

Ivo Andrić bio je srpski i jugoslovenski pisac. Poznat je po njegovim nenadmašivim delima, kao što su “Na Drini Ćuprija” za koje je i dobio Nobelovu nagradu za književnost, “Travnička Hronika”, “Gospođica”, “Znakovi pored puta” i mnoge druge.

Ovo su samo neki od najeminentnijih ličnosti rođenih u Beogradu. Njihiva dela, stvaralaštvo i nagrade krase medije celog sveta.

Hvala im na tome.

140 thoughts on “3 najpoznatije ličnosti koje dolaze iz Beograda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *